23 Ekim 2011

Suyumuz ısınıyor...

"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasde ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz." 

Mustafa Kemal Atatürk

Biz bir türlü sakınamıyoruz Atam,
Din ve devlet işlerine dini karıştırmak bir yana objektif bile bakamıyoruz. Bağnaz hareketler, kılık değiştirip, otobanlara 2 çiçek dikince, aferin diyoruz. Sonra o çiçekleri sizin nerenize dikecekler bir düşünün. Toplumda köklü değişiklikler yapmak zordur, onlar bunu bilecek kadar akıllı, biz nereye gittiğimizi göremeyecek kadar aptal olduk.

İktidara sahip olanlar, yalnızca gaflet ve dalalet değil, ihanet içinde de olabilirler , diyerek yıllar sonra başımıza gelecekleri özetlerken,

Cahil ve gerici insanların mantık ve düşünüş şeklini bilerek aslında çokta zor olmayan bir kehanette bulunmuştur. Ve bizi önceden uyarmıştır. Atatürk'e verdiğimiz SONSUZ DEĞER'e rağmen, bunca yıldır, onu övmekten ve sevmekten başka bir şey yapmayan insanlar olarak, hiç olmazsa bağnazlara ödün vermemeliyiz. Bizimle aynı kültür seviyesindeki insanlar, "Bağnazlar ama işlerini iyi yapıyorlar" diyerek oy kullanmaktan utanmıyor ise, ben onlar adına utanmakla beraber, geleceğimiz için üzülüyor ve kahroluyorum.

Mehmetçiklerimizi öldürenlere, vurulduklarında şehit diyen bir zihniyet TBMM'de yer alabiliyor ise ve bu ülkede demokrasi var diyerek orada durabiliyorsa, İNANIN ATATÜRK'ÜN BAHSETTİĞİ DEMOKRASİ VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ BU DEĞİL !!! Onu bu kadar tanıyıp, anlayamadıysak, bugün burada olsa hepimizin suratına tükürmekten hiç gocunmazdı.

Çünkü kendisi, cahil insanlara bir şeyi kabul ettirmek için ,ikna etme çabası ile zaman kaybetmenin gereksiz olduğunu düşünmekteydi. Toplumun eğitimli ve akıllı kişilerinin bir konuda karar vermesi yeterlidir. Atatürk halkı türkçe konuşmaya ikna etmedi, onlara türkçe öğretti ve artık sadece Türkçe konuşulacak dedi. Demokrasi vardır ve hep olacaktır. Ama liderler bazı durumlarda diktatör vasfını da iyi niyet ile kullanabilmelidir.

Demokraside, bizim mehmetçiğimizi öldüren bir zihniyete yer yok. Dermokrasi,bir ülkedeki tüm üye veya vatandaşların, devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip
olduğu bir yönetim biçimidir, devleti ve milleti parçalamaya değil ! devlet politikasını şekillendirmeye !!!

Değişim zordur ve hiç bir birey, toplum değişime hızlı ayak uyduramaz. Hızlı değişim insanları korkutur, kaçırır. Bir çiçek ekerek başlayan ve altında yatan nedenlerden uzak, mantığa ve vicdana değen sebeplerle yapılan değişimler, hissettirmeden, isyan ettirmeden karışır kana...

Bunu anlayamayacak kadar saf kurbağalar aşağıdaki videoyu izleyin;

Suyunuzun ısısını ve aklınızı arada kontrol edin...


Hislerinizi kaybettiyseniz, Atanızın bir fotoğrafını tam da önünüzde bir yere asın da, tüm sözlerinin anlamını gözlerinde bile taşıyan bir liderin çocukları olduğunuzu unutmayın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder