9 Kasım 2011

Dijital Hayattaki Yapay Arkadaş

Sosyal medya günümüzde her şeyin içinde veya her şey sosyal medya içersinde ...
İnsanlar vakitlerinin çoğunu bilgisayar başında geçirdiğinden dolayı markalar ve reklamcılar, az maliyetlerle geniş kitleleri yakalayabilmek için internete büyük önem veriyorlar.
Bir reklam ajansına verilen paralar yerine, bir SEO ajansına akıtılacak olan para çok daha efektif. Yine de tv'de izlenen reklamları asla hafife almıyorum. Bana kalırsa, dijital pazarlamanın eketif, az maliyetle daha çok kişiye ulaşabilir olması, tv reklamlarının etkisini azaltmaz. Tabii hep böyle olacak anlamına gelmiyor. Dijital pazarlama, her geçen gün büyük bir hızla büyüyor.


Dijital pazarlamayı meydana getiren ise, bilgisayar başından ayrılmayan insan. 21. yy'ın gençleri, pazarlama  için yepyeni ve hızlı bir reklam ve satış kanalı açıyor. bu durumda yanda gördüğümüz resim biraz abartılı da olsa gerçeği yansıtıyor. Veya hiç te abartmıyor. Ayrılamadığımız bilgisayarların yaptığı çoğu özelliği telefonlarımıza adapte eden teknoloji, giderek etrafımızı görmemizi engelliyor. Açık hava da otururken göremediğimiz kuşlar, ağaçlar, denizler, göller yerine telefonumuzun ekranına bakıyoruz.

Dünyadaki en korkutucu şey onda mevcut. Ne kadar çok yararlı ve pozitif etkileri varsa o kadar da zararlı ve negatif etkileri var. Ne zaman nereye döneceği ve ne yapacağı belirsiz yapay bir arkadaş. Onunla zekanı geliştirecek işlerde ortaklık yaparsan, senin zekanı geçemeyecek ve sana zarar veremeyecek hatta sana yararı olacak bir arkadaş. Zekanı geriletmesine izin verirsen seni ele geçirecek bir katile bile dönüşebilecek kadar suçlu biri... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder