9 Kasım 2011

KEDİLER




Tüm hayvanları sevsem de kedilerle aramda çok özel bir bağ var. Onları ayrı seviyorum. Kediler hakkında bilmediğiniz o kadar çok şey var ki... 

Mesela,yyeryüzünde 33 farklı ırkta kedi var.Kedilerin bıyıkları adeta radar gibi, çevredeki her hareketi algılama özelliğine sahip.Kedileri kafalarını sokabildikleri her yerden geçebilirler çünkü köprücük kemikleri yok.Kediler insan ve köpeklerden çok daha iyi duyarlar, görme yetileri ise normal bir insandan 6 kat daha üstündür ve 185 derecelik bir görüş açısına sahiptirler.

Bir kediyi okşamanın ve sevmenin, kan basıncını düşürerek rahatlamaya sebep olduğu ve tansiyonu düşürdüğü tıbbi olarak raporlanmış ve kanıtlanmıştır.. Ayrıca bu durum benim tarafımdan da onaylanmıştır : ))

Evcil bir hayvan olarak eve aldığınız kedi, bir süre sonra evinizin sahibi olmaya başlayacaktır. Sizi yönetecek kadar akıllı demek saçma olabilir ama belki de içgüdülerinde bu yeti mevcut. Mesela kedilerin aralarında farklı seslerle iletişim kurmaları sadece insanlara miyavlamaları, size de çizmeli kediyi anımsatmıyor mu ?


Muhteşem kılıç sallayan çizmeli kedimizin, kılıçları arkasına saklayıp bir anda masum bir ifade takınıp istediğini elde edebildiği sahneyi hatırladınız mı? Bu özellik laf olsun diye konulmuş bir karakter özelliği değil. Tam da bir kedinin kişiliğini yansıtıyor. O sizi gerçekten sever ama kızgın olsa da istediğini almak için biraz da biz gibi davranabilir.


Bir kedi kızdığında onun soyunun aslan ve kaplanlara dayandığını rahatça görebilirsiniz. Aslında çok tatlı olan yüzünü sizi korkutmak için tam bir şeytana çevirebilir. Hepimizin duvarları  vardır, duvarların önünde içinde hep kötüyü barındıran tarafı, duvarların arkasında ise masumluğunu saklar.

Sadece kedilerden değil, hayvanlardan öğrenmemiz gereken çok şey var. İç güdüleri ne kadar aksi olsa da kedi ve köpeğin içimizi ısıtan dostluğu bize çok şey öğretebilir. Sokaktaki her kedi köpek böyle olmasa da çocukluktan beraber büyümüş olan hayvanların dostluğu, birbirlerini sevmeseler de aynı evde birbirlerine zarar vermeden yaşamları, bir çok insanın suratının kızarmasına yeterli bence.





SOKAK HAYVANLARI, SİZİN SOKAĞA KOYACAĞINIZ BİR KAP SUYA MUHTAÇ !!!

Üşenmeyin. Sizin vereceğiniz bir kap su, bir kap artık yemek, bu tatlı hayvanların hayatları için çok önemli. 
Bir hayatı kurtarmak yerine üşenip çöpe attığınız yemekler, vicdanınızda taş gibi durmuyor mu? Onlar derdini anlatamıyorlar ama anlatabilselerdi, size şöyle derlerdi;
" Artan yemekleri çöpe atacağınıza bana verin,bugün karnım doysun. Çok açım, bana verirseniz hem ziyan olmaz hem de bu zor şartlardaki yaşamıma destek olmuş olursunuz."
: )) Lütfen üşenmeyin...




Evinize bir hayvan alıp ona bir yuva vermek çok güzel ama sokakta çok zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi verenleri de unutmayın. Onlar bu hayatta içinde hayvan sevgisi barındıran insanlara muhtaçlar...



Sizin kucağınıza yattığında size verdiği ve gözlerindeki sevgi size çok şey öğretecek. Karşılıksız sevgiyi hiç bir zaman unutmamanızı sağlayacak. Kedilere nankör derler ama bir kedi sizi seviyorsa açta olsa her zaman yanınızda kalır ve sevgiyle beslenebilir. Hayvanlar bebekliklerindeki masumiyeti çoğunlukla barındırabilen canlılardır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder