28 Kasım 2011

Değişik Yemek Tarifi 2

Değişik yemek tarifi -Volume2 : )

Sizde benim gibi bir sürü tarif okuyup arasında sadece gönül bağı kurabildiklerinizi yapıyor iseniz, tamam dürüst olalım. Sadece tarif ile tuturabildiklerinizi yapıyor iseniz, ben yapıyorsam mutlaka sizde yaparsınız merak etmeyin. İşte kendinizden birşeyler katmanıza gerek olmayan tarifler...

Kahvaltı en güzel ve kolay öğün, bu yüzden kahvaltılık bir tarifle başlayalım.
Güzel bir omletin sırrı bence, o güzelim yumurtaları ruhunu kaybedene kadar pişirmemek. Fazla olgun, fazla bilmiş, hiç bir merak uyandırmayan, artık esrarını kaybetmiştir. Siz bu kötülüğü yumurtalarınıza yapmayın.

İkinci sırrımıza gelelim,domates salçası, ketçap kullanacaksak bile mutlaka içersine taze domates rendeleyelim. Bazen ne tamamen doğal, ne tamamen yapay olmak iyidir. Bazen yalanlarımızı vicdanımız kaldırmaz, içine mutlaka biraz doğru katarız, iyi olmak isteriz ama melek değil, çok tatlı yediğimizde tuzlu çeker canımız ve biliriz ki biraz karabiber yemeğe tat katar bazen...

İÇİNDEKİLER

karabiber, domates salçası, domates rende,yumurta,sosis veya pastırma (pastırmalı yapacak isek hiç tuz koymamalıyız.) , rende kaşar peyniri, yeşil biber,mantar ve migrosta satılan sarımsaklı çeşniyi hazırlayabiliriz.

öncelikle, sosisleri keselim, yeşil biberleri (isterseiz siyah zeytin, yeşil zeytin de koyabiliriz. tabi zeytinleri ince doğranmış şekilde ve çekirdeklerini çıkarıp ekleyeceğiz. bu dediğime "aaa çekirdekleri çıkarıyor muyuz" tepkisi verdiyseniz hemen elinizdekileri bırakıp yemeksepetini açın ve siparişinizi verin : ))


YAPILIŞI

Doğradığımız sosisleri, tereyağı ve sarımsak çeşnisi koyduğumuz tavada pişirelim. Mantar ve yeşil biberleri de ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
( Sizde benim gibiyseniz şu an " ya mantar ve biberler 5 dk. da, sosisleri kaç dk pişiricez diye çıldırıyorsanız, o da 5-8 dk yeterlidir :) )

Sosis+yeşil biber+mantarları çevirerek pişirdikten sonra domates salçası ve domates rendesi ekleyip karıştıralım. Domatesli salçanın birazını daha sonra koymak için ayırın. Sosislerin üzerini kapatalım ve buharında pişmeye bırakalım. Böylece daha yumuşak olacaklar. Hızlı ve kızgın ateşte pişer ise sert, suda sabırla pişer ise yumuşak olur. Açıkça yazmama gerek yok herhalde mesaj alındı. Sevgilinize veya arkadaşınıza yaptığınız bu tarif,hayat için de geçerli.

Salça biterse azcık su ile kalan domatesli salçadan ekleyebiliriz. Hayat için ise burası biraz daha farklı, sabrınız biterse, çekin gidin... : ) ( biber salçası da tat verir ,2tatlı kaşığı eklenebilir.)

Hepsini kaç dakika pişirdiğimi bilemiyorum, onunda tadına bakın artık. Ama panik olup 2 dakikada bir bakarsanız tüm yemeği bitirirsiniz. Benim bazı yemeklerim daha sonlanmadan bitebiliyor.15 dakika sonra tatmaya başlayabilirsiniz. Sosisler yumuşadı ise, üzerine sosileri kırın. ( sosisleri çırpmadan direk sosilerin üstüne kırın.)  ve hızlıca karıştırın. Kaşarları da ekleyerek,karıştırın.

Yumurtalar hafif sulu kalacak şekilde bırakın... Ve bu şekilde servis yapın.
Tabi misafirleriniz de yumurtayı bu şekilde seviyor ise...

Bir daha ki tarif mükemmel Pancake...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder