13 Ağustos 2011

Piyonun Aşkı


  Hayal gücün varsa,gerçeğini kendin yaratabilecek gücün var demektir. Özür dilemeyi ve cesareti her zaman bir gurur meselesi yapıyorsan,hayatta en çok kendi kendini üzeceksin demektir. Anladım ki,hayatta hiç bir şeyden kendinden bile emin olamazsın. Düne kadar kendini tanığını zannedip,hayatına giren biri ile bambaşka biri olabilirsin.Bazı kelimelerin anlamını "biri" ile öğrendiysen o insana aşıksın demektir.

Aşk senin için bir oyunken,bir anda kendini 2 aşık piyonun biri gibi hissedebilirsin. İşte o zaman,çok sevdiğinde içine hüzün çöker... bir atın bile bir hamlede devirebileceği kadar savunmasız hissedebilirsin. Oysa,unutmamalısın ki,doğru zamanda doğru hamle ile ayakta kalmış bir piyon,şahtan bile değerlidir,hareket kabiliyeti az bir taşla alınmış bir oyun,akılla kazanıldığı çok açık bir oyundur.

  Şah olduğunda bilirsin ki,piyonken yanında olan taş,senin her zaman sadece “sen olduğun” için yanında olacaktır. Ve gerçek sevgi budur.Kendine güven her şey gibi fazla olduğunda aslında sana zarar verir,her şeyi elde edebilecek kadar zeki olduğunu düşündüğünde bazen hiçbir şey elde etmek için uğraş vermezsin bazen de gerekenden daha fazlasını ister hiçbir zaman elindekiyle mutlu olmayı bilmezsin. Birini gerçekten sevdiğinde ise,”her şeyin daha iyisi” olduğunu bilir ama senin için “en iyi”nin onun olduğunu bilirsin. Seni neyin mutlu ettiğini bilmiyor, sadece “zannediyorsan” elde ettiğin yanlış şeylerle kısa süreli mutluluklar yaşamaya mahkum olursun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder