5 Temmuz 2011

Değişik bir yemek tarifi

 Hepimiz bazı şeyleri dolaylı yoldan söylüyorsak, ben size hem yemek tarifi verip hem de birçok şey anlatabilirim. Ne istediğimiz belliyken, ne söyleyeceğimizi neden direk söylememe dürtüsü hissediyoruz içimizde? BEN CÜMLEMİ EN Anlaşılmaz şekilde kuruvereyim de O ANLASIN! Bu durumda daha mı iyi anlayacak, daha mı çok aklında kalacak peki hiç düşünmediğiniz bir şey çözmeye o kadar çok uğraşacak ki o konuyu bir an evvel aklından silmek isteyecek: ) Nietzsche demiş ki, “Tanrıyı ve insanları deneme!” Her şeyden emin olmak için birçok şeyi kaybediyoruz aslında… Güzel olduğunu bildiğimiz bir yemeği, başka şekilde deneyerek mahvedebileceğimiz gibi, güzel giden bir ilişkiyi test ederek aslında hayatın yön verdiği çizgiyi bozabiliyoruz.

  
Gelelim peynirli ve pastırmalı gözlemeye… Öncelikle üçgen hazır yufkaları alalım, hazırı olan bir şeyi kendin yapman sadece hayatından çalmaktır. Tıpkı osho’nun dediği gibi, Zeki insan, gereksiz bilgileri aklında tutmayandır. BU YÜZDEN TARİFİ YAZIN, DİĞERLERİ AKLINIZDA KALSIN.  Sizi hayattaki “hiçbir şey” gibi hazır bekleyen yufkaların içersine rendelenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş pastırmaları yerleştirin. Kaşar tek başınayken gözlemenin başrolünde olacakken pastırma ile sadece bir yardımcı oyuncu rolüne düşecek. Ama şunu unutmayın ki pastırma kaşara da tadını verecek ve belki de basit bir filmde başrol yerine artık başarılı bir filmde yardımcı oyuncu olacak.  Küçük veya büyük olmak değildir önemli olan, asıl önemli nokta ne şekilde durduğundur. Büyük fırtınalarda kocaman ağaçlar devrilir ama incecik çimenlere hiç bir şey olmaz. Çünkü onlar Kalkacaklarını bildikleri için eğilirler… Değişken ve akışkan olan hayatta hep aynı şekilde duracaksan hep dimdik hep eğik veya hep uzun, hep kısa… Bil ki en dik olduğun bir anda bile yıkılabilirsin. Yanlış zamanda yanlış bir şekilde olduğunda hayat senin ne kadar dik durduğundan etkilenmez. Hayatta yanınızda olan insanlar, tarifte ki pastırmamız gibi, size bir şeyler katacak kişiler olmalı. Sadece yanınızda durup gülmemeli, fikir ve akıl olarak ta size bir şeyler katmalı… Yufkaları sararak en ucunu yumurta sarısına batırıp kapanmasını sağlayın. Yufkaların bir yüzüne de yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serpebilirsiniz. Bazen yemekte hiç tadı bile gelmeyen bir malzeme aslında o yemeğin duruşunu ve “o” olmasını etkiler. Saatlerce konuşmadan, bağırmadan, direk söylemeden bile birini etkileyebilirsiniz. Düşünüp tek bir cümle söylersiniz ama o kadar yerindedir ki,”o” cümle o işin bundan sonra duracağı yeri belirler. Yani tek bir deneme, tek bir duruş, tek bir cümle hayatı değiştirebilir. Tereyağını tavaya koy, sıkça çevirerek yufkaların hayatını değiştir.


Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder