15 Temmuz 2011

Hafta Sonu Geliyor

  Yine bir hafta bitti. Sizde benim gibi, mevsimin kafasına göre takıldığı bu havalarda, ofisin suni soğundan, açık havanın sıcağına mı bırakıyorsunuz kendinizi? Bende sıcak kumlardan serin suları tercih ederdim tabii ki... Ama en güzeli küçük şeylerden de mutlu olabilmeyi başarmaktır.

  Mesela tüm haftanın iş yorgunluğundan sonra, İstanbul’un sıcağı ve trafiğinde bir hafta sonunu da keyifli hale getirebiliriz. Hiç evden çıkmamak nasıl bir seçenek? Bu olumsuzluğum ufak dozda şakayla, hala ofiste olmamın getirdiği negatiflikten öteye geçemez. Çünkü her zaman, ipleri sıkı tuttuğun sürece, mutluluğu hayatta istediğin her şeye bağlayabileceğini düşünürüm. Mutluluğu tutan ucundaki şey değil, hayatla onun arasındaki bağın gücüdür. Mutluluk şans değil, bir karakterdir aslında. Mutluluğu yaratabilecek biri değilsen, sürekli elde etmeye çalışan yorgun biri olursun.

  Kendi yarattığın mutlulukta güler, kendi yarattığın mutsuzlukta akıtırsın gözyaşlarını. Kendi değerini kendin belirlersin. Kendi yarattığın dünyanın içinde yaşarsın.



  Herkese iyi hafta sonları, henüz tatil anlayışı "hafta sonu"ndan öteye geçemeyenler, hafta sonunuzun içine istediğiniz her şeyi katıp, onu baştan yaratın : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder